Toekomst van Bevegemse Buren

13 01 2013

Schermafbeelding 2013-01-20 om 22.08.59Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor Bevegem maakte de voorzitter van de gelegenheid gebruik om na de speech van onze nieuwe burgemeester ook even de toekomst van de vereniging scherp te stellen. “We hebben altijd constructief samengewerkt met de overheid. Daardoor werden we aanvankelijk wel eens in het socialistische kamp geplaatst. Nadien wonnen we een groene pluim en vorig jaar kregen we een helm van N-VA. Tijdens deze receptie stak de CD&V-burgemeester ons een hart onder de riem. Als straks OpenVLD ook nog iets bedenkt, dan is het hopelijk voor iedereen duidelijk dat we een a-politieke vereniging zijn,” aldus nog voorzitter Jan Lagast.

De vereniging heeft als doel om de buren bij elkaar te brengen, omdat we geloven dat verzuring en onveiligheidsgevoel sterk verminderen, als buren elkaar kennen en elkaar helpen. “Daarom benadrukken we regelmatig dat we een buurtvereniging zijn en geen buurtcomité, omdat de term ‘buurtcomité’ te gauw verward wordt met ‘actiecomité’. Als buurtvereniging slagen we erin om heel wat mensen bij elkaar te brengen en dan is het maar logisch dat we ook veel van de grieven van onze buren te horen krijgen. Die grieven bundelden we vorig jaar in een manifest, dat alle politici konden inkijken om vervolgens tijdens het politiek praatcafé rechtstreeks aan de Bevegemnaren hun visie te verkondigen. Door dat manifest en door de organisatie van die activiteit is misschien hier en daar een perceptie van actiebereidheid ontstaan. Om duidelijk te maken dat we nog steeds in de eerste plaats een vereniging zijn voor en door onze buren uit Bevegem, plooien we ons dit jaar nog wat meer terug op onze kerntaak en reduceren we de berichtgeving op deze website hoofdzakelijk tot de activiteiten die we zelf organiseren.”

De BIN-werking krijgt ook een eigen plek naast de buurtvereniging. Jan Lagast: “Carolien Opdecam, één van onze buurtcontacten, heeft de coördinatie van die BIN-werking overgenomen en opende een aparte facebook-groep voor alle berichtgeving over veiligheid in Bevegem. Die BIN-werking krijgt weliswaar de steun van de Bevegemse Buren, maar zal ondertussen wel meer een eigen plek krijgen op internet zodat BIN-werking en buurtvereniging harmonieus naast elkaar kunnen bestaan.”


Acties

Information