Geografisch

Bevegem ligt ingesloten tussen het station van Zottegem, de Grotenbergestraat, Godveerdegemstraat, Sabina Van Beierenlaan en de Bevegemse Vijvers.

BevegemSatellietkaart

Volgens Schepen Paul Lievens is Bevegem geen deelgemeente maar een wijk in de stadskern van Zottegem. Volgens de bevolkingsgegevens zouden er op 19.10.2009 in Bevegem 2429 inwoners zijn, waarvan 1121 mannen en 1308 vrouwen. De verkiezingslijst vermeldt volgende straten:

Acacialaan Arthur Gevaertlaan Bevegemstraat
Broeder Mareslaan De Colfmackerstraat Deinsbekestraat
Dokter Van Wymerschlaan Doornweg Godveerdegemstraat
Graaf van Hoornlaan Groenstraat Grotenbergestraat (gedeeltelijk)
Heilig Hartplein Jasmijnstraat Jules Lootenslaan
Jules Matthijsstraat Kastanjelaan Kleine Deinsbekestraat
Kollegestraat Léon Lefèvrestraat Leopold Bressersstraat
Omer Van Lierdestraat Ooststraat Politiek Gevangenenplein
Sabina Van Beierenlaan Sportstraat Tweekerkenstraat
Watertorenstraat Welzijnstraat Oudstrijdersstraat

Deze kieslijst maakt Bevegem groter dan het oorspronkelijke plan van Bevegem dat door Jules Matthijs werd opgesteld in de jaren ’50 (met dank aan Paul Lievens om ons dit ter beschikking te stellen). Dit plan vormt de basis voor het BPA van Bevegem dat tot voor enkele jaren de richtlijn was voor de woningbouw in Bevegem. Nu bestaat er geen BPA meer, maar de gemeente gebruikt het oude BPA nog om excessen in de woningbouw in Bevegem te vermijden.

Onlangs kregen wij van ons BuurtContactPunt Luc De Both een kaart van Bevegem uit 1945 in handen. Deze kaart geeft de toenmalige grenzen van Bevegem duidelijk weer.
%d bloggers liken dit: