Zottegemnaren uiten bezorgdheden omtrent Bowling Stones via 450 bezwaarschriften

3 09 2022

Een 450-tal bewoners dienden hun bezwaren in tegen de plannen voor de vernieuwing van de stadionsite. De rode draad in de bezwaren is dat niemand zich kant tegen de vernieuwing van de sportsite. Er is wel veel ongerustheid omtrent impact van een té groots opgevatte Bowling Stones op leefbaarheid, mobiliteit, parkeeroverlast en wateroverlast in Bevegem. In de plannen moet immers groen en bos wijken voor de komst van 20 bowlingbanen, een restaurant, grill en een groot buitenterras. Daarnaast wordt ook een duizend vierkante meter speelhal gepland voor de doelgroep 13 tot 35-jarigen waarvan de concrete invulling tot op heden zelfs aan de stad onbekend is met openingsuren tot 2u ‘s nachts. Daarnaast worden er wekelijks zo’n 3000 bezoekers verwacht in een Bevegem dat nu al kreunt onder zowel bestemmings -als doorgaand verkeer.

Afgifte van 450 bezwaarschriften op de dienst ruimtelijke ordening

Op vrijdag 24 juni liep het openbaar onderzoek naar de vernieuwing van de stadionsite af.

Op vraag van de bewoners kwam een delegatie van buurtvereniging Bevegemse Buren en de fietsersbond hen ondersteunen bij de neerlegging.  Ook TV Oost was aanwezig.

https://www.tvoost.be/nieuws/bevegemse-buren-en-fietsersbond-zottegem-gekant-tegen-bouwplannen-aan-stadionsite-140378?fbclid=IwAR0UKyv6q5NgEprKo3qjmiUPBYOVqKSQRkIU8knb-eB8nPu0yvwrZ4a7xng

Bevegemse Buren zal zich blijven inspannen om te zorgen dat de stem van de buurt in de debatten gehoord wordt. Ondertussen is de constructieve dialoog met zowel meerderheid als oppositie achter de rug en hopen we na het politiek verlof meer nieuws te mogen ontvangen.


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: