Poets op 2 april

27 05 2022

Op die zaterdag was het fris, maar droog weer. Ideaal wandelweer dus voor de Bevegemse Buren om deel te nemen aan de Lenteschoonmaak van Stad Zottegem. 

Opruimen gaat beter als je het samen doet!

Wij verzamelden traditiegetrouw om 9u30 aan het Heilig Hartplein, waar alle materiaal om aan de slag te gaan werd overhandigd : handschoenen, vuilniszakken en prikkers. Voor de kinderen werden speciale kinderprikkers voorzien. Nadien werden in groepjes enkele straten opgeruimd. Via een app We Plog werd de organisatie met andere poetsers goed gecoördineerd.  

Het afval werd verzameld aan het kruispunt Kastanjelaan – Acacialaan, waar onze banner ‘Bevegemse buren’ zeer zichtbaar werd opgehangen. De Stadsdiensten kwamen het afval in de namiddag al ophalen, zodat de stad Zottegem er proper bij lag voor de Ronde van Vlaanderen. 

Op bovenstaande foto kan je onze buit bewonderen : naast autobanden, een broodrooster, veel blikjes en ander zwerfvuil waren de mondmaskers veel minder aanwezig. We hopen dat ze in 2023 volledig uit het straatbeeld verdwenen zijn.

Eveneens traditiegetrouw hebben we de poets afgerond rond de middag, waar de deelnemers werden getrakteerd op een lekkere kom soep, gesponsord door Kruidenierszaak Dirkske en gemaakt door onze “doet het al” Hendrik.  


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: