Leefbaarheid Bevegem in het gedrang

25 05 2020

Na de coronastilte komen er een aantal berichten over Bevegem op ons af, die ons allen beroeren. Eén van de iconische hoeken in Bevegem aan de voet van de Acacialaan dreigt te verdwijnen. De plannen die de prachtige villa met bomen en vijver willen omtoveren in 15 appartementen en 28 parkeerplaatsen zijn ter inzage . Ook de “villa Machtelinckx” aan de overkant staat al een tijdje leeg en de vrees dat bouwpromotoren de villa met sterrenkijker in handen zullen krijgen is niet ongegrond. Het toelaten van appartementen op de ene hoek kan ongetwijfeld een precedent scheppen voor andere terreinen in de omgeving, waardoor het groene en residentieel karakter van onze woonwijk kan verloren gaan. Naast het verdwijnen van de villa als architecturale pareltje en het verdwijnen van de mooie bomen, het vele groen en de vijver is het effect van dit project op de mobiliteit in de omgeving immens. Net daar passeren veel scholieren, voetgangers en fietsers op weg naar school, het station of het centrum. Net daar hebben de fietsstraten hun definitief en duidelijk karakter gekregen.

straatbeeld+stepper

Net het thema mobiliteit en veiligheid is een andere bezorgdheid waar we vandaag mee worden geconfronteerd. De werken op het kruispunt Godveerdegemstraat, Broeder Mareslaan en Kastanjelaan zijn gestart en beogen een voorrangswijziging voor een betere doorstroming van de achterkant van het station richting ziekenhuis voor het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers naar of weg van het centrum zullen dit kruispunt dan maar beter vermijden.

Over de plannen van Sotto’s om de ganse zomer drive-in evenementen te organiseren aan de Bevegemse Vijvers zijn de meningen zeer verdeeld. Om het contact met het publiek aan te halen bij de optredens wordt er gesproken van toeterende auto’s. Misschien is een andere locatie daarvoor beter geschikt dan een woonwijk?

Een groot aantal buurtbewoners heeft ons gecontacteerd met terechte bezorgdheden en vragen. Als buurtvereniging proberen we vooral de lijm te zijn tussen de buurtbewoners, maar we zetten ons binnen onze mogelijkheden uiteraard ook in voor de leefbaarheid van onze woonwijk. Gesprekken daaromtrent zijn dus gepland.

 

 

 


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: