Festivalnieuws uit Bevegem

27 07 2017

In het weekend van 7,8 en 9 juli konden fans van Anouk, Bazart, Bryan Ferry, Goose, Milow, Golden Earring en vele andere artiesten terecht op Rock Zottegem. De Bevegemse Vijvers waren opnieuw “the place to be” voor muziekminnend Vlaanderen. Nieuw was de extra dag met op zondag Stan Van Samang en Marco Borsato. Het mooie weer, de schitterende organisatie, de mooie affiche en een enthousiast publiek zorgden samen voor een heel geslaagde editie.

Het weekend van 4 en 5 augustus wordt een jonger publiek verwacht voor Dance D Vision. Dit festival spreekt liefhebbers van dancemuziek aan en wordt ieder jaar groter – vorige editie werden 20000 toeschouwers geteld. Een beslissing van het stadsbestuur, op aanraden van de veiligheidcel met vertegenwoordigers van politie, het ziekenhuis, Het Rode Kruis en de brandweer, verbiedt de verkoop van sterke drank op Dance D Vision. Enkel frisdrank, bier en wijn zullen geserveerd worden.

De organisatoren en het stadsbestuur nemen al jaren initiatieven om de hinder voor de buurt tijdens deze festivals te verminderen. Wildparkeren wordt door diverse maatregelen onmogelijk gemaakt, het aantal decibels wordt streng gecontroleerd, de campagne 100% positief fuiven kadert in een fuifbeleid dat alcohol (en zeker sterke drank) probeert te reduceren en stewards begeleiden de verkeersstroom op de invalswegen.

Als buurtbewoners kunnen we de maatregelen alleen maar toejuichen en zijn we blij met de zoektocht naar een evenwicht tussen de lusten en de lasten van grote organisaties middenin een woonzone.


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: