Iedereen poetst samen in 2018

13 06 2017

Op zaterdag 24 maart 2018 gaat voor het eerst een gezamelijke poetsactie door. Zowel scholen, verenigingen, buren van Groot Zottegem als de buurtvereniging Bevegemse Buren zullen op diezelfde dag de handen uit de mouwen steken om Zottegem een lenteschoonmaak te geven.

IMG_9805

Het stadsbestuur heeft in 2017 voor het eerst in lange tijd opnieuw een poetsactie georganiseerd. De berg afval werd verzameld aan de parking voor de stadsbibliotheek. Nadien werden de vrijwilligers bedankt met een hapje en een drankje.

IMG_9810

 

Ook werden een aantal initiatieven vanuit de milieudienst uit de doeken gedaan. Zo is de oproep naar een meter of peter voor elke straat van Zottegem een initiatief.  Meters en peters krijgen van de stad afvalprikkers en zwerfvuilzakken ter beschikking om hun straat zwerfvuilvrij te houden. Eenmaal de zak vol is, komen de stadsdiensten deze ophalen. Sluikstorten opruimen behoort niet tot de kerntaak van de meters en peters.

Ondertussen hebben zich al 16 vrijwilligers aangemeld, voor Bevegem zijn respectievelijk Ulrich De Bosscher als Karen De Rocker peter en meter. Een propere wijk is immers een plezantere wijk.


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: