Bevegem poetst met lentezonnetje

22 03 2017

Op zaterdag 11 maart stonden een 10 tal Bevegemse Buren, 2 viervoeters en een lentezonnetje’s morgens klaar aan het Heilig Hartplein om de jaarlijkse poetsactie  aan te vatten. Gewapend met prikker, vuilniszakken en handschoenen kregen  de doorgaans propere Bevegemse straten hun lenteschoonmaak.

IMG_9773

De buit is naar jaarlijkse gewoonte het grootst rond de parking van de Bevegemse Vijvers, waar zowel afval van de fuifzaal zoals glazen flessen, blikjes en strooifolders als sluikafval werd gevonden. Het is opgevallen dat naast deze site ook diverse sluikstorten al dan niet rond vuilbakken hun intrede doen : zowel aan de achterkant van het station als rond de Bevegemse scholen en de Bijloke. Tijdens het jaarlijks overlegmoment van de buurtvereniging Bevegemse Buren met ons stadsbestuur wordt er elke keer gepleit voor meer vuilbakken in het Zottegems straatbeeld en zeker op de route van het station richting scholen en fuifzaal. Onze beleidsvoerders merken daarbij terecht op dat vuilbakken niet dienen om huishoudafval in en rond te dumpen en vrezen dat een toename van vuilbakken ook een toename van deze sluikstorten met zich mee kan brengen. poets2017

Elk jaar komt onze wijkinspecteur Thierry onze buit inspecteren en ook dit jaar verzamelden we een echte berg afval, zoals je op bovenstaande foto kan zien. Het is ondertussen traditie geworden dat we samen afsluiten bij een kop lekkere soep.

IMG_9802

Zoals je op onderstaande foto kan zien was het genieten : onze gelegenheidskok Hendrik, organisator Peter en Rolf keerden tevreden en voldaan nadien huiswaarts.

IMG_9796

Zottegem volgt voor het eerst sinds lang ons voorbeeld : zij poetsen op zaterdag 25 maart. Voor de liefhebbers is het Egmontpark de vertrekplaats. Tot dan?


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: