Rock Zottegem op 8 en 9 juli 2016

9 07 2016

Fans van o.a.Grace Jones, Elvis Costello, K’s choice, the Kooks, Emma Bale en vele anderen kunnen dit weekend terecht op Rock Zottegem. De Bevegemse Vijvers is opnieuw “the place to be” voor muziekminnend Vlaanderen.

rock zottegem2016

De organisatoren en het stadsbestuur nemen al jaren initiatieven om de hinder voor de buurt tijdens Rock Zottegem te reduceren. Wildparkeren wordt door diverse maatregelen onmogelijk gemaakt, het aantal decibels wordt streng gecontroleerd, de campagne 100% positief fuiven kadert in een fuifbeleid dat alcohol probeert te reduceren en stewards zullen de verkeersstroom op de invalswegen begeleiden.

Rock Zottegem is de laatste jaren enorm gegroeid qua aantal bezoekers en vrijwilligers. De organisatie verloopt vrijwel vlekkeloos, enerzijds dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers en de lokale politie. Anderzijds wordt er steeds beter gevolg  gegeven aan tips en suggesties van festivalgangers, buurtbewoners en de politie, zodat de organisatie van Rock Zottegem gerust model kan staan voor hoe er een evenwicht kan gevonden worden tussen de lusten en de lasten van zo’n grote organisatie middenin een woonzone.

De start op vrijdag is in ieder geval al geslaagd : de zon is voor het eerst sinds lang van de partij. Op naar een geslaagd festival voor iedereen!

 


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: