“Zottegem op wielen” smaakt naar meer

28 04 2016

Zondag 24 april was een dag met regen, wind en hagelbuien. Dit weerhield zo’n 50 wandelaars en fietsers er niet van om van de eerste editie van “Zottegem op wielen”te genieten. Op het aanvangsuur trotseerden slechts een handvol fietsers het weer, maar gewapend met regencape, paraplu en andere attributen konden we uiteindelijk met 8 wandelaars en tweemaal 20 fietsers de Bevegemse fietsstraten en trage wegen rond Zottegem verkennen.

IMG_0740

De jongere fietsers kozen voor een kleiner parcours langs de Bijloke, Leeuwergem en Strijpen om via het Beislovenpark op de markt te genieten van een tas koffie of thee naar aanleiding van Erfgoeddag. Bakker Walter Serbruyns presenteerde in het vroegere stadhuis – het huidig museum voor streekgeschiedenis – zijn lekkere koekjes. Na de foto werd de weg via Strijpen en St Goriks Oudenhove verdergezet richting Sanitary, waar we konden genieten van het kunstenfestival Loss. Dans, muziek en hedendaagse kunst waren een aangename afwisseling en een lust voor het oog.

IMG_0757

De iets meer getrainde fietsers konden onder leiding van Hendrik genieten van een grote fietstocht richting Erwetegem, St Lievens Esse, Leeuwergem en Strijpen. Na de vele kilometers kwam voor hen de koffie en het kunstenfestival op het juiste moment.

IMG_0769

Deze eerste editie van “Zottegem op wielen” heeft vooraf heel veel positieve reacties uitgelokt van diverse verenigingen en organisaties, maar het weer stak spieken in de wielen. Op naar een volgende (zonnige) editie!


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: