Op naar een veiliger Bevegem

24 03 2016

Na maanden voorbereiding wordt in de komende weken de nieuwe verkeerssituatie in Bevegem van kracht. We kregen deze week allemaal een brief in de brievenbus met tekst, uitleg en een plan. Zowel afschaffen van het beurtelings parkeren, éénrichtingsstraten en fietsstraten worden in proefopstelling ingevoerd na de paasvakantie.

Zowel in de Ooststraat en de Acacialaan krijgen we een heuse primeur voor Zottegem : beide straten worden fietsstraten. Dit wil zeggen dat dit éénrichtingsstraten worden waar auto’s een ondergeschikte rol krijgen op de zwakke weggebruikers zoals fietsers – die wel in beide richtingen mogen rijden. Onderstaand verkeersbord verduidelijkt in één oogopslag de definitie van het woord fietsstraat.

fietsstraat

Daarnaast worden in een aantal straten het beurtelings parkeren afgeschaft. Zo zal er in de Welzijnstraat, de Ooststraat , de Acacialaan en de Dr Van Wymerschlaan enkel nog geparkeerd worden aan één straatkant, namelijk die kant met de meeste parkeercapaciteit.

We willen benadrukken dat het een proefopstelling betreft, waardoor er vooral veel borden zullen staan en momenteel nog geen definitieve stroken op het wegdek. Pas na de zomervakantie komt er een overlegmoment met lokale politie, scholen, autogebruikers, buurtbewoners en zwakke weggebruikers. Maar je moet niet zolang wachten om je feedback te geven : gebruik gerust het e-mailadres van onze buurtvereniging info@bevegemseburen.be om je bevindingen over te maken. Wij bundelen alle opmerkingen en sturen ze door.


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: