Rock Zottegem op 10 en 11 juli

9 07 2015

Dit weekend is er traditiegetrouw ‘ Rock Zottegem’. Het festival vindt plaats aan de Bevegemse Vijvers en start op vrijdag om 17u met Fiddler’s green. Nadien mogen we  Jett Rebel, Saxon, Novastar, Ed Kowalczyck en Toto op het podium verwachten. De optredens stoppen rond 1u ’s nachts, vervolgens zorgt DJ Wolfpack voor de muziek.

Zaterdag komen achtereenvolgens Zwart werk, The mirror trap, Yellow claw, The scabs, OMD, Arsenal en Placebo hun muziek brengen. Ook zaterdagnacht wordt er afgesloten met een DJ.

rockzottegem2015

De organisatoren en het stadsbestuur nemen al jaren initiatieven om de hinder voor de buurt tijdens Rock Zottegem te reduceren. Zo is er een beperking naar aantal decibels nl. 100dB voor de optredens en 85dB voor de nafuif. Wildparkeren wordt door diverse maatregelen onmogelijk gemaakt, de festivalgangers met de wagen worden naar grote parkings zoals aan het station en het OCMW gestuurd en stewards zullen de verkeersstroom op de invalswegen begeleiden. Maar onder het motto ‘ beter voorkomen dan genezen’ is het aangewezen om uw wagen of in de garage te plaatsen of niet te parkeren op de directe toegangswegen naar de Bevegemse Vijvers. Politie en hulpdiensten worden massaal ingezet, maar indien je verdere vragen hebt over buurtafspraken met betrekking tot Rock Zottegem kan je steeds bellen naar Lieve Van Damme 0477/52.64.95.  Daarnaast kan je bij problemen steeds het algemeen nummer 112 van de politie bellen.

Rock Zottegem is de laatste jaren enorm gegroeid zowel naar aantal bezoekers als aantal vrijwilligers. Het mag gerust ook eens gezegd worden dat ook de organisatie de laatste jaren sterk gegroeid is, en dat er gevolg gegeven wordt aan de tips en suggesties van de buurtbewoners en politie. Dit heeft geresulteerd in een beter evenwicht tussen de lusten en de lasten van zo’n grote organisatie voor zowel festivalgangers als buurtbewoners.

We hopen dat het een geslaagd festival mag worden, zowel voor de organisatie, de festivalgangers als de buurtbewoners. De zon zal in ieder geval van de partij zijn!

 


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: