Ename Classic zal toevloed aan auto’s in Bevegem niet tegengaan

27 01 2012

Onlangs kregen we de belofte van de organisator van de Ename Classic dat er meer rekening zou worden gehouden met onze buurt. “Deelnemers dienen de parkings te gebruiken die speciaal voor het evenement zijn. Politie gaat strenge controles uitvoeren op fout parkeren,” schreef de organisator uit Beringen-Paal.

Mooie woorden, maar wij hadden wel de indruk dat hij niet kan vermijden dat deelnemers net als vorig jaar massaal in de straten van Bevegem gaan parkeren. En we vermoeden ook dat de politie daar niet tegen kan optreden, zelfs indien ze dat zouden willen. En dat blijkt nu ook te kloppen: het enige dat de organisator zal doen is deelnemers aansporen om op de voor het evenement voorziene parkings te gaan staan. Dit schreef hij op onze vraag of hij zou willen optreden tegen deelnemers die toch in Bevegem zullen parkeren:

“Neen, dat willen we nu ook niet natuurlijk. Dit zou niet ten goede komen voor de organisatie volgend jaar. Politie zal enkel degene verbaliseren die effectief fout geparkeerd staan. Wij zullen op de parkings staan met ushers en zullen ook via motards controle doen op de parkings waar ‘normaliter’ geen wagens mogen staan. We kunnen de mensen enkel vragen om op de gevraagde parkings te gaan staan, maar kunnen ze in principe niet verplichten. Zeker niet als ze reglementair staan geparkeerd.”

Met andere woorden: “Bevegemnaren, heb begrip voor de winst die ik ook volgend jaar wil kunnen maken.”  Alvast een waarschuwing voor alle buren: als u ’s ochtends op zaterdag 17 maart boodschappen gaat doen, hou er dan rekening mee dat u bij uw terugkeer wellicht geen parkeerplaats meer zult kunnen vinden binnen de 100 m van uw huis, en wees voorzichtig dat u dan niet fout parkeert, want op dat ogenblik zijn er verscherpte controles.


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: