Voormalig Buurtcomité L genomineerd voor Groene Pluim

24 01 2010

Op zondag 24 januari reikte Groen! reeds voor de zesde maal de Groen!e pluim uit. Groen! wil met deze pluim een aantal Zottegemse initiatieven in de bloemetjes zetten voor hun verdienstelijke bijdrage aan de maatschappij.

Ook dit jaar waren er 3 genomineerden waaronder de oprichters van het vroegere Buurtcomité L. De andere genomineerden waren Sociaal Huis vzw Pandora en de Vrienden van het Uilenbroek.

Het vroegere Buurtcomité L, dat in oktober 2009 werd omgevormd tot de huidige Bevegemse Buren, kreeg deze nominatie omdat zij de problemen in Bevegem aankaartte bij het politieke bestuur. Hierdoor werden deze problemen op de politiek agenda gezet.

De Vrienden van het Uilenbroek hebben een vernieuwde werking uitgebouwd rond het natuurgebied Uilenbroek-Parkbos en werken samen met buurtbewoners, boeren en natuurpunt-leden in het natuurgebied. Zo werd er reeds een nieuw wandelpad aangelegd.

Het was uiteindelijk Sociaal Huis vzw Pandora die de Groen!e Pluim in ontvangst mocht nemen. Deze vzw bestaat voornamelijk uit vrijwilligers die onthaal verzorgen voor mensen in nood zoals slachtofferhulp bij partnergeweld, oudermishandeling, familie van verkeersslachtoffers. Sociaal huis vzw Pandora kan u vinden in de Grotenbergestraat 24-26 en via deze link.


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: